Vítejte na našem eshopu, v případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kontaktovat.

Geoff Anderson

Geoff Anderson - bezkonkurenční značka rybářského oblečení. www.geoffanderson.cz

Levné oblečení pro rybáře nebo prémiovou třídu?

Hodně záleží na vašich preferencích a přiznejme si to na vaší peněžence. Sluší se však říci, že tyto skutečně zavedené značky nabízejí více a Geoff Anderson je toho skvělým důkazem - společnost se smyslem pro poslání a účel a jejich produktům nelze nic vytknout. Značka Geoff Anderson získává více a větší popularita v rybářské komunitě. Tato malá dánská firma působí na trhu již od roku 1998 a od samého počátku dodržuje při výrobě svého oblečení pro rybáře přísná pravidla. Za zmínku také stojí, že obchodní profil Geoffa Andersona byl od samého počátku zaměřen na sportovní rybáře, nikoli na outdoorové nadšence a všechny fyzicky aktivní lidi, jak tomu často bývá. Stojí za to seznámit se s jejími principy, zvláště když se přímo promítají do spokojenosti uživatelů oblečení této značky.

Tyto zásady jsou:

CSR neboli společenská odpovědnost firem

Výrobní řetězec a materiály šetrné k životnímu prostředí

Udržitelný vývoj a trvanlivost.

Jak správně tušíte, druhý a třetí princip vyplývají přímo z prvního, který lze považovat za hlavní princip činnosti této dánské společnosti. Společenská odpovědnost znamená odpovědnost vůči životnímu prostředí na jedné straně a vůči spotřebitelům na straně druhé. V praxi to znamená, že Geoff Anderson se od samého začátku snaží dodávat ten nejlepší produkt a zároveň minimalizovat negativní dopad tohoto produktu na životní prostředí. Jak je tomu třeba rozumět? Podívejme se nejprve na produkci šetrnou k přírodě. Geoff Anderson je značka, která tam, kde je to možné, pracuje pouze s netoxickými a testovanými (ekologickými) materiály. Mnohé z nich jsou na konci svého životního cyklu recyklovány a/nebo recyklovatelné. Příkladem toho jsou membrány – Geoff Anderson se jako jeden z mála výrobců může pochlubit technologií umožňující výrobu recyklovatelných a rozložitelných membrán. Všechny oděvy této značky jsou také bez škodlivých volných částic vznikajících během procesu hydroizolace. Každý z dodavatelů a výrobních stupňů je kontrolován, aby bylo zajištěno, že celý proces probíhá odpovědným způsobem. Produkty jsou vyvíjeny v Evropě a celá síť dodavatelů pochází ze skandinávských zemí. To zajišťuje vysokou kvalitu výrobních podmínek a také zajišťuje přísnou kontrolu kvality i těch nejmenších prvků oděvů (jako jsou knoflíky), přizpůsobených vysokým evropským standardům. Jednou z věcí, kterou se Geoff Anderson může pochlubit, je to, že jejich oblečení je vyráběno udržitelně a s respektem k zákazníkovi. Jde o produkty určené k dlouhodobému používání, oblečení na jednu sezónu zde nenajdeme. Tento princip platí pro celý výrobní řetězec, od výběru materiálů, přes design, až po výrobní metody. Zaměření na odolnost výrobku staví dánského výrobce do velkého kontrastu s většinou oděvního průmyslu. Odvrácenou stranou provozních principů Geoffa Andersona je jejich zaměření na odolnost a dlouhou životnost jejich produktů. Jednak to snižuje negativní dopad výroby oblečení na životní prostředí, jednak je to přínosné pro uživatele-rybáře, kteří se nemusejí starat o nákup nové sady oblečení každou sezónu. Z tohoto důvodu musí být styl oblečení klasický a nadčasový. Za zmínku také stojí, že při výrobě oblečení musíte často volit mezi ekologickými materiály a těmi nejodolnějšími, zejména pokud jde o rybářské bundy a kalhoty. Přestože se dánský výrobce snaží používat materiály maximálně šetrné k životnímu prostředí, nikdy to není na úkor odolnosti nebo použitelnosti výrobku. Geoff Anderson neustále pracuje na nových technologiích a řešeních, aby tento negativní dopad co nejvíce snížil.

Proč je rybářské oblečení tak důležité?

Někdo bere rybářský výlet čistě jako koníček, pro jiného je to práce na plný úvazek. Bez ohledu na to, zda lovíte o prázdninách nebo jste profesionální rybář, výběr správného oblečení by měl být prioritou (no, možná kromě výběru správného vybavení).

Proč?

Je to jednoduché – počasí umí být zrádné a každodenní oblečení neposkytne takový komfort a neposkytne tolik funkčnosti jako ty vyrobené pro rybáře. Jak z výše uvedených předpokladů snadno vyvodíte, Geoff Anderson není módní značka. Všechny její produkty jsou zaměřeny na funkčnost a odolnost – rybářské oblečení Geoff Anderson je prostě další nástroj v rukou rybáře. Najdeme zde celou řadu článků určených především pro rybáře, z nichž jsme vybrali ty, které budou nejlépe vyhovovat potřebám polských adresátů. Mezi hlavní části oblečení si můžeme vybrat z rybářských kalhot, bund a obleků, z nichž mnohé lze zakoupit jako komplet nebo samostatně. Jsou určeny pro různé povětrnostní podmínky a způsoby rybolovu, a protože se jedná o produkt určený především pro rybáře, nabízí mnoho vymožeností jako jsou podlepené švy a prostorné kapsy. Totéž platí pro menší (ale neméně důležité) kusy oblečení, jako jsou čepice, rukavice nebo ponožky. Přestože jejich hodnoty ocení všichni, kdo tráví čas aktivně venku, byly připraveny především pro rybáře. S přihlédnutím ke kvalitě těchto produktů je rybářské oblečení Geoff Anderson něčím, co by měli trvale vybavit všichni rybáři. Oblečení pro rybáře je pevné a odolné, protože se snadno roztrhnou drobné slzičky, zvláště když většinu času trávíme v přírodě, nemluvě o těžko přístupných rybářských revírech, zarostlých křovím. Rybáři musí být poskytnuta účinná ochrana před deštěm, větrem a chladem a zároveň se musí cítit pohodlně a mít žádné omezující pohyby. Veškeré oblečení by proto mělo dobře dýchat a nemělo by příliš vážit. Základem outfitu pro rybáře jsou vhodné kalhoty, bunda a boty. Oblečení by mělo být rychleschnoucí a dobře odvádět vlhkost. Na moderním trhu není těžké najít oblečení, které využívá moderní membrány s vysokou paropropustností a voděodolností. Poměrně oblíbeným řešením je tzv hrudní brodící boty, tedy boty spojené s kalhotami s podlepenými švy a šlemi a dodatečnými výztuhami na kolenou. Na podzim a v zimě se naprostou nutností stává bunda – nejlépe taková, která se skládá z více vrstev, má membrány a velkou zásobu dalších kapes. Pro ještě větší pohodlí si rybáři pořizují vesty, speciální rybářské bundy a rukavice. To vše proto, aby bylo rybaření co nejzábavnější s minimálním nepohodlím.

Zpracoval a přeložil

Martin Gutman - www.geoffanderson.cz